Інтернет-оператор ФРІНЕТ відновив мережу у Бобровицькому районі Чернігівської області.

   Бобровицький район Черніговської області близько місяця був в окупації. Окупанти одразу намагалися встановили власний адміністративно-поліцейський режим, чинили терор проти місцевого населення та знищували об’єкти критичної інфраструктури. Зокрема, зруйнували лікарню з пологовим відділенням, продуктові склади, підрозділи ДСНС, а також і мережі зв’язку.
   Значних пошкоджень зазнала і мережа Інтернет-оператора ФРІНЕТ. Був повністю зруйнований магістральний кабель, пошкоджено деяке обладнання та абонентські лінії. Технічна команда ФРІНЕТ з перших днів звільнення розпочала відновлення мережі. Але на заваді до швидкого відновлення постачання Інтернет-зв’язку стали неприємні «сюрпризи» від загарбників у вигляді тотального мінування Бобровицького району. Наші спеціалісти змогли приступити до робіт з відновлення мережі після проведення заходів з розмінування територій. Та ми розуміли, що якби ретельно не намагалися підрозділи ДСНС розміновувати території, все одно залишається невеликий відсоток, що десь є небезпечні ділянки, на яких може бути вибухівка. Тому на рівні керівництва компанії, було прийняте рішення про закупівлю металошукачів для бригад спеціалістів, які направляються на відновлення мережі на територіях, де проходили запеклі бої або вони були тимчасово окуповані. Компанія не могла ризикувати життям своїх співробітників. Зараз робота організована так, що вже після дозволу саперів, наша бригада перевіряє територію з металошукачем, тільки переконавшись, що ділянка «чиста», інженери приступають до роботи з відновлення мережі, за необхідності викликають підрозділи ДСНС. Тому, повне відновлення мережі займає досить багато часу.
   З 11 по 20 квітня наші спеціалісти відновили більше 90% мережі. Відновлена мережа у м. Бобровиця та у таких селах Бобровицького району: Катеринівка, Олександрівка, Піски, Вороньки, Веприк, Кобижча, Марківці, Озеряни, Бригинці, Биків, Мирне, Данівка, Карасівка, Курганське, Макарівка, Стара Басань, Ярославка, Козацьке, Нічогівка, Корніїв, Петрівське, Свидовець, Щасновка, Осовець. На сьогоднішній день близько 4 тисяч абонентів у Бобровицькому районі мають можливість користуватися послугами якісного та швидкісного Інтернету від ФРІНЕТ.
   Хочемо звернути увагу наших абонентів, що магістральна мережа вже відновлена, але роботи по ремонту абонентські лінії ще ведуться, тому якщо у вас є питання з приводу роботи послуги Інтернет від ФРІНЕТ просимо звертитися за телефонами контакт-центру: (068)(050) 538-12-38 або залишайте заявку на сайті www.o3.ua Наші спеціалісти обов’язково з вами зв’яжуться та допоможуть!
   Відбудуємо країну разом! Слава Україні!